čtvrtek 18. února 2021

Recept - spací čokoláda

Spací čokoláda 

Máslo rozpustime ve vodní lázni (4x)

Konopné listí (ne palice-má to zklidnit, ne omámit) nadrtíme a vylouhujeme v rozpuštěném másle (alespoň 20min za stálého zahřívání), poté scedíme. 

Sušené plody nakrájíme nadrobno (švestky, meruňky, goji, rozinky, slunečnicove semínko, konopné semínko...) a rozprostřeme na plech (do ohrádky na pečící papír).



V mise smícháme ostatní suroviny: 
100g kakaa
1x vanilinovy cukr
1 vrchovatou lžíci mleté ceylonske skořice 
1/2 hrnku sušené smetany (nebo dle chuti) 
Špetku soli 
Cukr krupice dle chuti (směs vždy ochutnám) 

Můžete přidat pro výživu mozku:
2 rovné lžíce sypkého hořčíku
2 vrchovate lžíce lecitinu
2 rovné lžíce taurinu
Vše v misce promíchám a postupně vmíchám do rozpuštěného másla tak, aby vznikla hustší ale tekutá hmota, kterou ihned naleju na plech s plody. Čokoládu dám do chadna, po vychlazeni nakrájím na kostičky a nechám alespoň 1 den odležet, aby se chutě prolnuly. Většinou to déle nevydržíme a hned používáme. 
















Dobrou chuť 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Velice si vážím všech, kdo si udělali čas a svým komentářem zhodnotili mé snažení. Uvítám všechny podněty, které by vás na téma péče o nemocné s alzheimerem zajímaly. Děkuji, že mě sledujete.

Napsali o nás

Článek Markéty Pilátové - Ti co se nevešli

Strašně ráda bych se s vámi podělila o radost, která mi málem podlomila nohy. Jedna z porotkyň Magnesia litera se o mém blogu zmínila ve své...